Bevepe is dé producent voor kwaliteitsverf en aanverwante verfproducten

Duurzaamheid en milieu

Continu werken aan de toekomst van morgen
 
Net als u zijn wij ons heel bewust van onze omgeving, de behoeften van de mens en de invloed hiervan op het milieu. Daarom heeft BEVEPE ervoor gekozen om fors te investeren in een duurzaam beleid en dit op verschillende fronten.

Op vlak van infrastructuur

Met onze nieuwbouw in 2015 wilden we een maatschappelijk verantwoord fabriekspand realiseren waar duurzaamheid en ecologie de scepter zwaaien. Daarom werden voor de afwerking van het gebouw de nieuwste technologieën toegepast op gebied van onder andere koeling, verwarming, sanitair, water en verlichting. Zo wordt het gebouw volledig verwarmd door middel van warmtepompen en het water wordt hergebruikt door middel van gesofisticeerde waterzuiveringsinstallaties. Ook voor de productielijn en de verwerking van verf en andere materialen streven we continu naar duurzame oplossingen.

Op vlak van onze producten

In ons streven naar een duurzaam beleid in combinatie met het leveren van kwaliteit hechten wij heel veel belang aan de samenstelling van onze verf en andere schilderapplicaties. Zo houden wij er zoveel mogelijk rekening mee dat de grondstoffen die we gebruiken of hernieuwbaar zijn en/of geen schade aanbrengen aan het milieu. Daarom gaan we steeds minder kiezen voor grondstoffen van petrochemische oorsprong. Als verpakking kiezen we zoveel mogelijk voor metaal omdat dergelijke verfpotten goed recycleerbaar zijn.

Waarom?

Dit soort beleid behoort tot de filosofie van ons bedrijf en wordt over de ganse lijn doorgetrokken zowel wat betreft de veiligheid van onze medewerkers als voor de tevredenheid van onze klanten.

Nieuws