Historiek

Historiek

In 1946 richtten de heren Beke en Van Poucke BEVEPE op, een bedrijf dat chemicaliën distribueerde. In 1950 startten ze met de productie van hun eigen verf. Het bedrijf specialiseerde zich in gebouwenverven en industriële coatings en werd al snel een vaste waarde in de regio. Na een succesvolle periode in de jaren vijftig verhuisde BEVEPE naar de Nijverheidsstraat in Brugge en later naar het industriegebied 'de Blauwe Toren'.

In 2005 begon BEVEPE met private label-samenwerkingen en in 2009 lanceerden ze hun eigen winkelconcept Paintfactory met een nieuwe verflijn. Het succes van de Paintfactory-winkels leidde tot de opening van een tweede vestiging in Antwerpen in 2012. Sindsdien zijn er nog drie winkels geopend, waardoor Paintfactory nu vijf vestigingen heeft.

In 2015 werd de bedrijfssite uitgebreid om de groeiende productie-, logistieke- en winkelactiviteiten te kunnen accommoderen. En in 2023 plant BEVEPE een nieuwe uitbreiding van de productie in Brugge. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1946 blijft BEVEPE een belangrijke speler als specialist in decoratieve coatings.