Bevepe Logo    
Verf, vernis & Oliën Onderhoud Chemicaliën Kleuradvies

Kleuradvies

Kleuren kiezen is vaak een complexe taak. Vele factoren spelen er een rol. Samen met U kunnen wij deze complexe en boeiende opdracht tot een sfeervol resultaat leiden. De volgende links kunnen U helpen bij het kiezen van kleuren, maar vergeet nooit aan ons ervaren personeel hun mening te vragen, zij doen dit iedere dag.

Startpunt bij het kiezen van kleur in ruimtes

Maak eerst een lijst van de objecten in de uw te decoreren ruimte zullen blijven staan en welke je graag zou veranderen (kleur van muren, andere gordijnen, andere vloer ed). Al de objecten die je niet graag ziet verander je best van locatie. Dit is een uitstekend startpunt voor het vernieuwen van ruimtes.
» Lees meer

Het kleurenwiel, een leidraad

Het kleurenwiel, gekend door de meesten, is een samenstelling van de meest intensieve en pure kleuren. Felle kleuren zullen we zelden schilderen op grote vlakten in leefruimtes, maar de principes van het kleurenwiel kunnen helpen bij het kiezen van kleuren.
» Lees meer

Kiezen van harmonieën

Een kleurenwiel kan helpen bij de keuze van kleurenschema’s door het visueel illustreren van harmonieën.
» Lees meer

Het Kleurenconcept, een korte intro

» Lees meer

Kleur is Emotie | Kleur heeft symboliek

Kleur heeft meer dan een visuele dimensie, ook onze emoties worden geprikkeld door het gebruik van kleur. Een kleine leidraad kan U een extra factor bieden bij het kiezen van kleur.
» Lees meer

Kleur en Ruimte

Men kan de perceptie van ruimtes beïnvloeden door het gebruik van kleur. Het is in feite cruciaal om te weten hoe kleuren ruimtes beïnvloeden. De meeste decorateurs grijpen naar de theorie van Johannes Itten : "De zeven Contrasten van Kleur".
» Lees meer

Kleurenwaaiers en kleurencollecties